Oprrritzi brrancarrrdierrul Este evident pentru oricine ca victoria zdrobitoare a doctorului Sorin Oprescu in Capitala da mari dureri de cap democrat-liberalilor speriati pana si de Reuters, care transmite ca Oprescu poate readuce stanga la putere in Romania. In oala mare a afacerilor din Bucuresti cu bugete anuale de miliarde de Euro, sigur sunt si mirosuri dezgustatoare marca Basescu-Videanu ce vor fi eliberate lunile urmatoare prin ridicarea capacului de catre noul edil-sef.
Culmea este ca nu se simt tocmai confortabil nici unii fosti colegi ai lui Oprescu din PSD in frunte cu Mircea Geoana, cel ce acum o luna de zile il gratula pe omul politic al momentului pe un important post de televiziune cu apelativul de brancardier.
Poate, inaintea unor clarificari ce se impun in interiorul partidului care i-a refuzat candidatura lui Oprescu la Primarie, ar fi de interes cateva repere din viata actualului presedinte Mircea Geoana.
Fiul fostului sef al Comandamentului Apararii Civile din Romania, generalul Ioan Geoana, cel care detinea la Revolutie planurile subteranelor Capitalei, a absolvit in 1983 Facultatea de Mecanica din Bucuresti, in 1993 Facultatea de Drept sectia fara frecventa, dar si "L` Ecole nationale d` Administration de Paris" si Harvard Business School in 1999. A lucrat pana in 1990 pe diverse santiere ajungand adjunct de sef de brigada la Trustul Energomontaj din Bucuresti si arbitru de fotbal in Divizia Onoare. Marea sa sansa s-a numit Adrian Nastase, care l-a descoperit, angajat si promovat pe vremea cand era ministru de Externe. Nastase l-a numit director la Directia Afaceri Europene, l-a trimis sa-si completeze studiile, l-a promovat director general pentru Europa, America de Nord, Asia, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa din cadrul MAE. Din 1996, Geoana a activat ca ambasador in SUA, iar din 2000 ca ministru de