Pierderile provocate firmelor de atacurile cibernetice au depăşit, anul trecut, 100 de miliarde de dolari, la nivel mondial Cheltuielile firmelor care nu au investit suficient în soluţii
Pierderile provocate firmelor de atacurile cibernetice au depăşit, anul trecut, 100 de miliarde de dolari, la nivel mondial
Cheltuielile firmelor care nu au investit suficient în soluţii de securizare a reţelelor informatice pot creşte cu 10% faţă de bugetul alocat iniţial pentru această activitate.
Laboratoarele Kaspersky atenţionează în privinţa creşterii fără precedent a crimei cibernetice, pierderile estimate la nivel mondial depăşind 100 de miliarde de dolari pentru 2007.
În acest context, există un interes crescut atât pentru întelegerea fenomenului, cât şi pentru soluţiile de securitate ce oferă protecţie directă împotriva atacurilor online.
"Din punct de vedere al atacurilor informatice, România se află încă într-o fază emergentă, majoritatea atacurilor pe care le-am observat până acum au fost bazate pe inginerie socială. Nu există încă softuri care să atace în mod direct sisteme româneşti de banking online.
Din păcate însă, aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări, apariţia acestora este inevitabilă şi ne aflăm în momentul potrivit pentru a lua măsurile necesare prevenirii unor incidente majore", a declarat directorul departamentului cercetare - dezvoltare Kaspersky Lab România, Costin Raiu.
Phishing-ul încă este la modă
Organizaţiile care au atins un nivel ridicat al practicilor de securitate IT pot reduce în siguranţă cheltuielile cu 3 sau 4 procente din bugetul IT desemnat, potrivit specialiştilor.
Organizaţiile, care sunt ineficiente sau care nu au investit suficient în securitate de-a lungul timpului, pot cheltui cu până la 8 procente din bugetul IT alocat securitaăţii. Asta înseamnă că multe companii vor invest