Nu toate florile sunt comestibile, însă există unele pur şi simplu delicioase atunci când sunt folosite la salate, în prepararea anumitor feluri de mâncare sau la garnituri. Multe dintre florile ce se găsesc cu uşurinţă în grădinile noastre pot aduce un plus de originalitate, dar şi de savoare preparatelor dumneavoastră. Spre exemplu, florile de sângele-voinicului se potrivesc foarte bine atunci când vine vorba despre salata de legume, iar petalele de crizantemă oferă un gust deosebit omletelor sau ouălor prăjite în tigaie. În ceea ce priveşte preparatele din carne, florile de cimbru sunt ideale pentru friptura de vită, cele de salvie, pentru friptura de porc, iar cele de cimbrişor, pentru carnea de miel sau de pasăre.
Ideale pentru salate Atunci când preparaţi o salată simplă de lăptucă, o puteţi asorta cu flori de cicoare sălbatică sau cu petale de floarea-soarelui. De asemenea, salata de andive poate fi combinată cu petale de păpădie, de violete sau de trandafiri. Florile de gălbenele şi micşunele oferă un gust deosebit salatei de creson sau de fetică. Un lucru de care trebuie să ţineţi cont atunci când doriţi să vă impresionaţi invitaţii prin adăugarea de petale de flori în salatele dumneavoastră este acela că petalele trebuie puse ultimele, exact înainte de momentul în care salata este dusă la masă. Dacă nu veţi proceda astfel, petalele îşi vor schimba culoarea şi gustul şi, în loc să ofere un gust plăcut, vor strica aroma salatei pe care aţi preparat-o.
Unt parfumat Pentru a însoţi tartinele cu pateu, sandvişurile şi chiar platourile cu preparate din carne, puteţi încerca prepararea unui unt din flori. Operaţiunea este extrem de simplă. Mixaţi un pachet de unt împreună cu frunze de busuioc, rozmarin şi cimbrişor. Aşezaţi apoi întreaga compoziţie pe o foaie cerată, pe care o rulaţi, şi puneţi-o în frigider pentru a se întări. Înainte de servire,