Chiar dacă la un moment dat părea uitată de toată lumea, Legea nr. 67/2006 a reintrat în atenţia celor interesaţi şi a devenit, cum altfel, subiect aprins de dispută în ceea ce priveşte modalitatea de aplicare. Foarte pe scurt, Legea nr. 67/2006 reînvie instituţia transferului, adică trecerea unui salariat de la un angajator la altul în condiţiile păstrării neschimbate a prevederilor contractuale şi asigurării unei continuităţi în ceea ce priveşte derularea contractului
Chiar dacă la un moment dat părea uitată de toată lumea, Legea nr. 67/2006 a reintrat în atenţia celor interesaţi şi a devenit, cum altfel, subiect aprins de dispută în ceea ce priveşte modalitatea de aplicare.
Foarte pe scurt, Legea nr. 67/2006 reînvie instituţia transferului, adică trecerea unui salariat de la un angajator la altul în condiţiile păstrării neschimbate a prevederilor contractuale şi asigurării unei continuităţi în ceea ce priveşte derularea contractului de muncă.
Mai pe larg, această lege are în vedere protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora şi transpune Directiva Consiliului 2001/23/CE privind apropierea legislaţiei statelor membre referitoare la menţinerea drepturilor lucrătorilor în cazul transferului de întreprinderi, unităţi sau părţi de întreprinderi sau unităţi, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 82 din 22 martie 2001.
Mai trebuie spus şi că, deşi a fost publicată în Monitorul Oficial în martie 2006, ea a intrat în vigoare odată cu aderarea Romåniei la UE, adică la 1 ianuarie 2007.
Deosebiri între actele normative
La data intrării în vigoare a legii, s-au abrogat prevederile unui alt act normativ cu prevederi oarecum asemănătoare, respectiv OG nr. 48/1997 privind stabilirea unor măsuri de protecţie socială a salariaţilor în cazul tra