Operaţiunea are un grad de dificultate mediu, aşa că fie apelezi la meseriaşi, fie, dacă ai înclinaţii tehnice, încerci singur. Sursa: Nobilia
Dacă bucătăria ta nu mai arată aşa de bine din cauza vechimii mobilierului, nu trebuie să procedezi neapărat la înlocuirea totală a acestuia. Este suficient să schimbi, de exemplu, doar blatul de lucru din bucătărie sau doar pe cel de la chiuvetă. Dacă mai cumperi şi unul sau două dulăpioare noi, mai pui şi o perdeluţă, modificările vor fi vizibile.
Pentru montarea blatului poţi apela la o echipă de meşteri, pe care e bine să o supraveghezi atent, sau poţi să încerci şi singur. Nu este prea greu, însă necesită totuşi înclinaţii tehnice.
Măsoară corect
Dacă te-ai hotărât să schimbi blatul, trebuie să măsori bine înainte de a cumpăra altul. Poţi să cumperi exact cât ai nevoie, pentru că la marile magazine de specialitate există lucrători care ţi-l taie perfect şi pot efectua şi anumite reglaje.
Odată achiziţionat, nu mai urmează decât să treci la treabă!
Primul pas este să desfaci şuruburile şi să îndepărtezi blatul vechi. Apoi trebuie să stabileşti exact poziţia decupării. Înainte de a tăia, verifică din nou dimensiunile!
Meşterii trebuie să folosească un fierăstrău pendular. Este vorba despre o maşină electrică portabilă, polivalentă, ce permite tăierea cu precizie a majorităţii materialelor şi efectuarea tuturor tipurilor de tăieturi: drepte, curbe, în fereastră, oblice.
„Pentru introducerea pânzei de fierăstrău într-un colţ al decupării, trebuie dată o gaură de 10 mm. Prin presare foarte uşoară şi cu pânza bine ascuţită, se decupează bucata necesară. Trebuie multă atenţie la marginea rămasă, să nu se rupă! Pentru executarea de decupări rotunde, se utilizează compasul special de tăiat“, spun specialiştii de la Hornbach. @