Ieri, executorul judecatoresc trebuia sa puna in aplicare decizia Inaltei Curti de Casatie, adica evacuarea clubului TC Venus din locatia sa din Parcul Monument, insa pentru ca la fata locului se aflau reprezentantii mass-media, care au dorit explicatii referitoare la aceasta actiune si parintii copiilor, totul s-a aminat cu o zi.
Cum s-a ajuns la aceasta situatie: in anul 1996, intre DSJ si TC Venus s-a incheiat un protocol in urma caruia clubul de tenis primea terenul din Parcul Monument in folosinta gratuita pe o perioada de 10 ani. Numai ca in anul 1998 a aparut legea 213, care mentiona la articolul 15: concesiunea bunurilor se poate face numai prin licitatie publica.
Astfel ca in urma acestei legi, intre DSJ si TC Venus a avut loc un sir interminabil de procese, in urma carora Inalta Curte de Casatie a dat cistig de cauza forului patronat de ANS.
"Au incalcat protocolul" - spune Elisabeta Aron
"Este adevarat ca s-a semnat un protocol intre DSJ si TC Venus, in urma caruia clubul de tenis primea terenul gratuit in folosinta, insa in 1998 a aparut legea 213, in care se specificau alte clauze la concesionare, in sensul ca aceasta nu se mai putea face gratuit, ci prin licitatie publica. TC Venus s-a folosit gratuit de aceasta baza din 1996 pina in 2008, adica 12 ani. Acum am cistigat definitiv si irevocabil procesul si vom proceda in continuare conform legii", a declarat Elisabeta Aron, directoarea DSJ Braila.
Sursa citata a mai mentionat faptul ca in toata aceasta perioada TC Venus a incalcat in repetate rinduri protocolul, dar si faptul ca sefii clubului nu au putut face dovada sumelor pe care sustin ca le-au investit in renovarea bazei: "In protocol se mentiona ca in cazul in care clubul percepe taxe de la sportivi, jumatate din suma trebuia sa intre in contul DSJ. Cu toate ca acest clu