Schimbarea modului de a conduce autoturismul poate duce la reducerea sensibilă a consumului de combustibil şi la micşorarea gradului de poluare a atmosferei Se caută soluţii practice
Schimbarea modului de a conduce autoturismul poate duce la reducerea sensibilă a consumului de combustibil şi la micşorarea gradului de poluare a atmosferei
Se caută soluţii practice pentru reducerea poluării. Alături de maşina cu emisii zero, să-ţi iei colegii din drum e una dintre cele mai eficiente soluţii "verzi".
Conceptul de "şofer verde" nu se referă la acei şoferi care şi-au cumpărat maşini cu poluare zero sau care îşi vând maşina şi merg cu metroul. E vorba de conducătorii auto care au maşini obişnuite, dar îşi pot manifesta dragostea faţă de natură reducând poluarea şi consumul de combustibil, precizează un articol din cotidianul britanic "The Times".
Soluţia este adoptarea unui stil responsabil de a conduce, întreţinerea maşinii într-o stare tehnică bună şi crearea unor asociaţii cu prietenii de la serviciu, astfel încât într-o maşină să meargă nu una, ci trei-patru persoane.
Cât consumă maşina?
Regula generală e că nu ne putem baza pe cifrele oferite de producători atunci când vine vorba de consumul real al autovehiculului. Nu pentru că inginerii care au proiectat maşina ar minţi, ci doar pentru că testele lor se fac în laboratoare, când motorul e nou şi pneurile sunt umflate impecabil.
Prin urmare, dacă un şofer doreşte să ştie cât îi consumă autoturismul el trebuie să-şi facă singur determinările. Drumul prost nu strică doar planetarele, dar provoacă şi consum mare de combustibil. Mai contează stilul de conducere şi starea tehnică a maşinii.
Consumul se poate reduce cu 35%!
Cu o maşină cumpărată de cel puţin doi ani, un şofer european poate economisi cel puţin 35 la sută din consumul uzual dacă îşi întreţine bine