Efectele defrişărilor nu mai pot fi neglijate. Lipsa unei Agenţii Naţionale a Ariilor Protejate încurajează tăierile ilegale de păduri. În rezervaţiile noastre se fac construcţii, se
Efectele defrişărilor nu mai pot fi neglijate. Lipsa unei Agenţii Naţionale a Ariilor Protejate încurajează tăierile ilegale de păduri. În rezervaţiile noastre se fac construcţii, se exploatează resursele naturale, se face turism de masă, iar mai nou se şi vânează.
Tergiversarea înfiinţării unui organism care ar putea asigura conservarea pădurilor îngrijorează organizaţia ecologică Greenpeace. Ministerul Mediului a elaborat un proiect de hotărâre de guvern privind organizarea şi funcţionarea acestei instituţii.
Propunerea este acum întârziată de Ministerele Economiei, Agriculturii, Internelor şi Justiţiei.
"Miniştrii care nu au semnat încă vor găsi în drumul lor spre serviciu panouri cu un copac în forma unei ciuperci atomice, care le va atrage atenţia că întârzie protecţia pădurilor", au promis cei de la Greenpeace România.
Tăierea pădurilor din România a atins nivelul de catastrofă şi în rezervaţiile naturale protejate prin lege
Greenpeace solicită înfiinţarea de urgenţă a unei agenţii care să apere rezervaţiile. Ecologiştii avertizează că efectele defrişărilor nu mai pot fi neglijate.
Cele mai semnificative ameninţări care decurg din lipsa existenţei Agenţiei Naţionale a Ariilor Protejate sunt tăierile ilegale de păduri, construcţiile de infrastructură, exploatările de resurse naturale, dezvoltarea necontrolată de aşezări omeneşti şi obiective pentru turismul în masă, precum şi vânătoarea, se arată în comunicatul Greenpeace.
Tergiversarea înfiinţării unui organism pentru a asigura conservarea ariilor protejate îngrijorează organizaţia ecologică Greenpeace. "Pădurile au fost deja mutilate prin toată ţara cu sprijinul legiuito