Cea mai mare depreciere a fost resimţită de segmentul SIF-urilor Ultima şedinţă bursieră s-a caracterizat prin deprecieri generalizate pe toate palierele. Valoarea tranzacţiilor a fost
Cea mai mare depreciere a fost resimţită de segmentul SIF-urilor
Ultima şedinţă bursieră s-a caracterizat prin deprecieri generalizate pe toate palierele. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,12 milioane de euro.
nat, ieri, după ce indicii burselor americane au închis pe scădere, ca urmare a publicării datelor privind inflaţia în creştere. Deprecierile nu au ocolit nici pieţele emergente, astfel că indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au pierdut peste 2% faţă de sesiunea precedentă, iar acţiunile SIF s-au depreciat în medie cu 3,3%. La ora închiderii BVB, indicele bursei londoneze, FTSE, pierdea 1,55%, indicele pieţei de la Frankfurt, DAX, scădea cu 0,54%, iar indicele Bursei de la Paris, CAC 40, cobora cu 1,13%.
Sectorul financiar, peste 50% din rulaj
Pe pieţele vecine, indicele BUX al bursei de la Budapesta înregistra o scădere de 0,29%, indicele PX al bursei din Praga - de 0,61%, în timp ce indicele SOFIX al bursei din Sofia creştea cu 1,46%.
Din nou, vedetele şedinţei bursiere au fost emitenţii din sectorul financiar. Numai tranzacţiile cu acţiunile societăţilor de investiţii financiare (SIF) au cumulat peste 13 milioane de lei, reprezentând 58% din rulajul total. SIF Transilvania (SIF3) a ocupat prima poziţie în topul lichidităţii, cu un total de 4,6 milioane de lei.
După ascensiunea susţinută din ultimele şedinţe, cursul titlurilor SIF3 s-a depreciat, ieri, cu 4,44%. Astăzi este programat un nou termen în procesul dintre acţionarii Cocor şi SIF Transilvania. Tot peste 4% au pierdut şi titlurile SIF Muntenia (SIF4), care au închis la preţul de 1,6600 lei/acţiune.
În sectorul bancar, cea mai mare scădere, de aproape 5%, a afe