La restaurantul Champions din JW Marriott Bucharest Grand Hotel a avut loc, miercuri, a treia editie a concursului Bar Master Competition. Juriul a decis ca din cei 10 concurenti inscrisi in concurs, Ionut Ivanov a acumulat cel mai mare punctaj (700,5 puncte) dupa cele doua probe din concurs: Mixologie si Working & Exibition Flair. Pe locurile doi si trei s-au clasat Adrian Caradeanu (cu 643 de puncte) si Bogdan Costiniu (586 de puncte).
Pentru prima proba, cea de mixologie, concurentii au avut la dispozitie 5 minute pentru a prepara un cocktail creatie proprie, in trei exemplare. Juriul a punctat gustul, aspectul, creativitatea si folosirea corecta a tehnicilor si ustensilelor de bar. Aceasta prima proba a fost castigata de Adrian Caradeanu, care a preparat un cocktail numit Jamaican Pear, o bautura racoritoare cu aroma de pere, putin picanta, ce poate fi consumata pe plaja, la bar sau in restaurant, dupa masa, avand efect digestiv dat de ienibahar (piper jamaican).
Pentru prepararea Jamaican Pear, Adrian Caradeanu a folosit urmatoarele ingrediente: 40 ml. Sky vodka, 10 ml. sirop de zahar, 20 ml. juice de pere, 10 ml. fresh lime, 2 felii de pere, 2-3 boabe de ienibahar. Cel mai bun punctaj la cea de-a doua proba, Working &Exibition Flair, a fost obtinut de Valentin Luca, juriul punctand tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala.
Evenimentul de miercuri a reprezentat prima etapa din cele patru etape de calificare, in Bucuresti, Constanta (Mamaia), Timisoara si Cluj. Pe parcursul acestora, barmanii concureaza pentru a acumula puncte. Astfel castigatorii primei etape a concursului au fost desemnati prin cumularea punctajelor obtinute in urma celor doua probe. Juriul Bar Master Competition a fost asigurat de trei barmani cu experienta in acest tip de competitii: Marius Gogoasa, Costin Bucur si Cos