A inceput sezonul estival. Fuste scurte, piscina, mare… Alaturi de acestea, nelipsitul cocktail. Indiferent de momentul zilei, aceste licori irezistibile si racoritoare sunt pe mesele tuturor. In functie de continutul de alcool, cocktailurile pot fi o sursa de vitamine, minerale si glucide sau doar ne pot deshidrata.
Sa facem totusi unele precizari in legatura cu aceste bauturi care au strabatut drum lung de la banchetele romane si formulele alchimistilor in cautarea elixirului pentru o viata mai lunga, pana la bauturile exotice de azi.
O dieta sanatoasa inseamna sa-ti transformi viata intr-una plina de energie, vigoare si eficienta, inseamna echilibru, savurare si nu infulecare, dar si sacrificii pentru recompense viitoare. Un stil de viata sanatos include moderatie si niste reguli in ceea ce priveste lucrurile care s-a dovedit stiintific ca dauneaza. Ferindu-ne de absolutism agresiv, putem beneficia de gustul irezistibil al cocktailurilor.
Aceasta grupa de bauturi s-a impartit in 2 mari categorii: alcoolice (infamul Cosmopolitan) si nonalcoolice (racoritorul GreenApple).
Cocktailurile nonalcoolice
Sunt obtinute prin mixarea de fructe, legume, mirodenii, iaurturi, lapte sunt adevarate surse de vitamine, minerale, fibre, antioxidanti, fitoelemente, pastrandu-ne stralucirea pielii, vitalitatea si sanatatea. Acestea au si o componenta mai putin indragita, aceea a continutului caloric mare, zaharuri, uneori grasimi.
Ele nu vor diminua din efectele benefice ale nutrientilor dar ne fac atenti la cantitatea consumata si momentul zilei cand este savurat. De exemplu, un pahar de Tropical Delight, un cocktail facut din mere, ananas si portocale, se constituie intr-un aport de circa 150 de Kcal, de 90% din necesarul zilnic de vit C, 0,3 g lipide si 30 g Carbohidrati. Caloriile acestea le putem arde intr-o ora de m