Dan Barbulescu, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al societatii Cocor Bucuresti (COCR), care detine magazinul cu acelasi nume din centrul Capitalei, castiga 70.000 de lei net pe luna (peste 19.000 de euro), in timp ce alti doi membri ai CA sunt remunerati cu cate 60.000 de lei net lunar (16.400 de euro), potrivit raportarilor catre Bursa RASDAQ.
Firma Staar Rating SRL, controlata de Barbulescu, care asigura conducerea Cocor, va incasa in acest an 840.000 de lei (230.000 de euro) pe an. Cei trei membri ai CA castiga impreuna 2,28 mil. lei (624.000 de euro) net pe an, fiind printre cei mai bine platiti administratori de companii din Romania, in conditiile in care Cocor este o companie mica, cu o cifra de afaceri de 16,7 mil. lei (circa 5 mil. euro) in 2007. Principalul obiect de activitate al companiei este inchirierea spatiilor comerciale proprii.
SIF Muntenia (SIF4), actionar al Cocor, a contestat in justitie hotararile AGA prin care s-a stabilit remuneratia membrilor CA, sustinand ca aceasta este nejustificata. "Membrii CA si-au stabilit salarii cuprinse intre 16.000 si 20.000 de euro pe luna, net. Sumele sunt exagerat de mari", sustine Petre Szel, presedintele Muntenia Invest, societatea care administreaza activele SIF Muntenia.
De cealalta parte, conducerea Cocor sustine ca rezultatele financiare ale companiei justifica nivelul indemnizatiilor.
"Remuneratiile membrilor consiliului de administratie al Cocor sunt direct proportionale cu profiturile, avand in vedere ce profituri are Cocor in comparatie cu SIF Muntenia, caci anul trecut din vanzarea a 84% din Hanul Piratilor, SIF Muntenia a obtinut doar 4 mil. euro, iar Cocor din vanzarea a 6% din aceeasi companie a obtinut 0,84 mil. euro, adica de 3 ori mai mult pe actiune", a declarat Dan Barbulescu. Cocor a obtinut anul trecut un profit net de 23,4 mil. lei (7 mil. euro), de pes