Ministerul Educaţiei spune răspicat: cine nu respectă legile la bacalaureat, este dat pe mâna poliţiei sau este sancţionat drastic. Reprezentanţii ministerului atrag din nou atenţia că este interzisă strângerea de bani de la elevi, părinţi sau de la rudele acestora pentru favorizarea elevilor la examen. Persoanele care sunt prinse că strâng bani pentru bacalaureat riscă sancţiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale. De asemenea, reprezentanţii MECT afirmă că profesorii care, pe perioada examenului, dau elevilor răspunsurile la subiecte, înlocuiesc sau falsifică lucrările candidaţilor sau sunt neglijenţi în respectarea metodologiei de examen, vor fi sancţionaţi în conformitatea cu prevederile Codului Penal.
„MECT atrage atenţia tuturor celor implicaţi că va aplica întocmai toate sancţiunile pe care le are la dispoziţie, în cazul în care va fi constatată prejudicierea examenului de bacalaureat”. Profesorii care vor da note cu 1,5 puncte mai mari sau mai mici elevilor, riscă să primească observaţii scrise şi avertismente sau chiar să li se desfacă disciplinar contractul de muncă. Pe data de 23 iunie absolvenţii de liceu vor susţine prima probă orală a examenului, iar pe 27 iunie vor începe probele scrise, urmând ca pe 9 iulie elevii să afle rezultatele finale, după contestaţii. (E.L.)
Ministerul Educaţiei spune răspicat: cine nu respectă legile la bacalaureat, este dat pe mâna poliţiei sau este sancţionat drastic. Reprezentanţii ministerului atrag din nou atenţia că este interzisă strângerea de bani de la elevi, părinţi sau de la rudele acestora pentru favorizarea elevilor la examen. Persoanele care sunt prinse că strâng bani pentru bacalaureat riscă sancţiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale. De asemenea, reprezentanţii MECT afirmă că profesorii care, pe perioada examenului, dau elevilor răspunsurile la s