A trecut un an de cand banca de afaceri americana Bear Stearns recunostea pentru prima data ca doua dintre fondurile sale sunt aproape de faliment, eveniment care la acea data a trecut aproape neobservat, dar care avea sa fie primul semn al unei lungi perioade cunoscuta sub denumirea de criza "subprime". Fondurile au intrat in faliment la sfarsitul lui iulie, fapt ce s-a soldat cu o pierdere de 1,6 miliarde de dolari, acesta fiind primul caz al crizei intrat in atentia presei. Bancile american
A trecut un an de cand banca de afaceri americana Bear Stearns recunostea pentru prima data ca doua dintre fondurile sale sunt aproape de faliment, eveniment care la acea data a trecut aproape neobservat, dar care avea sa fie primul semn al unei lungi perioade cunoscuta sub denumirea de criza "subprime".
Fondurile au intrat in faliment la sfarsitul lui iulie, fapt ce s-a soldat cu o pierdere de 1,6 miliarde de dolari, acesta fiind primul caz al crizei intrat in atentia presei.
Bancile americane apoi cele europene au fost in linia intai, fiind cel mai expuse acestei crize. Intr-un singur an, ele au raportat deprecieri de 400 de miliarde de dolari.
Ca o ironie a sortii, la un an de la inceputul crizei semnalat de Bear Stearns, doi dintre managerii grupului bancar au fost arestati pentru ca nu au furnizat suficiente informatii investitorilor.
Sursa: L'Echo