Pădurile României sunt renumite pentru flora spontană, care oferă bogate recolte de fructe de pădure şi ciuperci. Aceste produse neafectate de poluare, netratate cu substanţe chimice de
Pădurile României sunt renumite pentru flora spontană, care oferă bogate recolte de fructe de pădure şi ciuperci.
Aceste produse neafectate de poluare, netratate cu substanţe chimice de fertilizare sau de combatere a dăunătorilor sunt considerate, pe bună dreptate, cele mai ecologice mărfuri româneşti.
State precum Olanda, Germania, Spania sau Austria cumpără aproape toată cantitatea culeasă şi sortată de Romsilva.
Anul trecut, s-au exportat 4.300 de tone de mure, coacăze, afine şi măceşe, pentru care s-au obţinut peste patru milioane de euro.
Specialiştii spun că, dacă ar înceta tăierea pădurilor şi s-ar replanta suprafeţele deja defrişate, flora spontană suplimentară ar putea tripla aceste cifre. În plus, culegerea fructelor de pădure asigură un loc de muncă persoanelor din zonele defavorizate.
Occidentalii cumpără pe valută tot ce recoltează românii din flora spontană, pentru că roadele codrilor noştri sunt încă neatinse de poluarea care a cuprins planeta în ultimele decenii
Pădurile adăpostesc importante resurse valutare sub formă de fructe şi ciuperci. Aceste roade ale pământului, sută la sută ecologice, sunt foarte apreciate de străini.
Atât timp cât vor mai exista păduri, vom avea şi fructe de pădure. Ele sunt dovada vie că mai sunt codri în România. Dacă defrişările vor continua, ţara noastră va ajunge în situaţia de a pierde şi această comoară naturală, sursă inegalabilă de sănătate.
Mijloc de trai
Fructele de pădure provenite din România sunt apreciate datorită faptului că nu provin din culturi intensive, modificate genetic, nu sunt afectate de poluare, nu sunt tratate cu substanţe chimice de fertili