Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri seară ca nefondate recursurile declarate de cei 17 învinuiţi, majoritatea funcţionari ai Serviciului de Permise Auto Argeş, împotriva mandatelor de arestare emise săptămâna trecută de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă. 17 persoane au fost arestate preventiv sâmbătă de Curtea de Apel Bucureşti, printre acestea numărându-se un preot, comisarul-şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, adjunctul acestuia, Vasile Voinea, şi şeful Şcolii de şoferi Comes din Piteşti, Constantin Tincă. În urma percheziţiilor efectuate de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie la domiciliul şefului Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş s-au găsit aproximativ 450.000 de euro, iar la comisarul-şef Vasile Voinea - 9.000 de euro.
Doar un poliţist a recunoscut La dezbaterile de miercuri, Constantin Florea, avocatul preotului Laurenţiu Floroiu - arestat în scandalul permiselor de la Argeş - a susţinut că era nevoie de avizul Episcopiei Argeşului pentru începerea urmăririi penale împotriva acestuia, motivând că aşa prevede statutul Bisericii. Pe de altă parte, avocatul Ion Cazacu, apărătorul comisarului-şef Vasile Voinea de la Serviciul de Permise Auto Argeş, a afirmat că acesta nu ar fi, adjunct al acestui serviciu, ci „doar un simplu comisar-şef care nu făcea decât să supravegheze examenele din sală“.
Pe de altă parte, Voinea a susţinut în faţa instanţei că ştia că ar fi fost urmărit, ba chiar că urma să fie ridicat de DNA, astfel că nu ar fi săvârşit faptele pentru care este acuzat. Cei mai mulţi învinuiţi au refuzat să dea declaraţii în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, negând acuzaţiile. Singurul care a recunoscut a fost Constantin Izabel Tudoroiu, care a spus că a ajutat o persoană să-şi facă buletin, alegându-se cu 100 de lei. Şeful Serviciului Pe