Vanzarea actiunilor detinute de familia fondatoare a producatorului de medicamente Ranbaxy (proprietarul Terapia Cluj) ar putea duce compania la un nou nivel de business.
Din momentul in care Malvinder Mohan Singh a anuntat, saptamana trecuta, decizia de a vinde producatorul de medicamente generice Ranbaxy catre grupul farmaceutic japonez Daiichi Sankyo, telefonul lui nu a incetat sa sune, scrie Financial Times.
"Prietenii care m-au sunat ma intrebau: Chiar ti-ai vandut toate actiunile? ", a declarat Singh, directorul executiv al Ranbaxy.
Achizitia surpriza, in valoare de 4,6 miliarde de dolari (2,96 miliarde de euro), le ofera japonezilor controlul asupra companiei farmaceutice fondata de bunicul lui Malvinder Sigh in 1961. Acordul prevede ca portofoliul de 34,8% din actiunile detinute de familia Singh sa treaca in posesia japonezilor de la Daiichi, urmand ca acestia sa-si majoreze participatia printr-o serie de achizitii mai mici, in speranta ca vor obtine majoritatea capitalului de vot al companiei.
Decizia de a vinde compania a fost una "emotionala", dupa cum a declarat Singh. "Dar nu poti opri o companie sa se dezvolte doar pentru ca ramai tu fara actiuni. Daca altcineva poate crea mai multa valoare si poate face o treaba mai buna, trebuie sa fii deschis si sa iei in considerare orice posibilitate", a declarat Malvinder Singh, care a preluat conducerea Ranbaxy in 2006 la varsta de 33 de ani.
De asemenea, directorul Ranbaxy a respins zvonurile conform carora Pfizer ar putea achizitiona restul de 65% din actiunile companiei, care sunt momentan detinute de alti actionari in afara de familia Singh.
El a catalogat respectivele zvonuri drept "speculative", negand orice ipoteza conform careia ar fi purtat discutii cu reprezentantii celui mai mare concern farmaceutic din lume.
Pentru a explica decizia sa cu privir