PSD are cei mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari, iar PDL are cei mai mulţi consilieri judeţeni PDL este partidul care se află cel mai departe de ţinta propusă pentru
PSD are cei mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari, iar PDL are cei mai mulţi consilieri judeţeni
PDL este partidul care se află cel mai departe de ţinta propusă pentru locale: câştigarea alegerilor cu peste 40%, obţinând doar 28 de procente.
Social-democraţii au vrut un rezultat comparabil cu scorul din 2004. Liberalii şi-au stabilit ca obiectiv un procent care depăşea 20 la sută.
Rezultatele au fost sub aşteptările fiecărui partid. PDL a luat circa 29%, PSD 27,97%, iar PNL 18,2 la sută.
Sorin Oprescu a depus, ieri, în jurul prânzului, jurământul de credinţă, la Casa Centrală a Armatei, alături de cei 55 de consilieri. "Votul bucureştenilor a fost întreruperea combinaţiilor făcute pe spatele lor, în detrimentul lor şi în interesul reprezentanţilor de partid", a spus Oprescu.
Vasile Blaga, Cristian Diaconescu, Liviu Negoiţă, Marian Vanghelie şi Irina Loghin au renunţat la mandatele de consilieri generali.
PDL intră în opoziţie la Iaşi
Şefii PDL Iaşi au decis să facă opoziţie atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean. Filiala ieşeană a PDL a mai hotărât să nu facă nominalizări pentru posturile de viceprimari sau de vicepreşedinţi ai CJ.
Strategia PDL este considerată de analiştii politici locali drept un paradox, deoarece, la nivelul Consiliului Local, PDL-ul a obţinut cele mai multe mandate.
Şefii PDL susţin că alianţa dintre PSD şi PNL este deja parafată neoficial şi că cei 13 consilieri liberal-democraţi au primit indicaţii stricte de a face front comun împotriva eventualelor proiecte care nu vor fi în interesul ieşenilor. (A contribuit Cezar Pădurariu)