Şodoul, rachiul din conuri de pin, siropul de brad, maceratul de nalbă sau mierea cu propolis combat durerile în gât Pentru persoanele care au frecvent probleme la nivelul laringelui, sucul
Şodoul, rachiul din conuri de pin, siropul de brad, maceratul de nalbă sau mierea cu propolis combat durerile în gât
Pentru persoanele care au frecvent probleme la nivelul laringelui, sucul rece sau mâncarea de la frigider sunt duşmani necruţători. Remediile naturiste sunt eficiente şi pot fi preparate în casă.
efectele caniculei cu sucuri răcoritoare, luate de la gheaţă, cu delicioasele îngheţate şi hrană rece. Toate acestea, însă, au efecte nedorite asupra gâtului.
Un leac de familie, pe care îl ingurgităm cu plăcere, este vestitul şodou de ou. O astfel de reţetă, care dă rezultate în timp-record, se prepară astfel: frecăm trei gălbenuşuri de ou foarte proaspete cu şase linguri de miere până când totul se transformă într-o spumă.
Peste aceasta turnăm o cană de lapte fierbinte. Le amestecăm foarte bine, să se omogenizeze, şi bem imediat şodoul, cu înghiţituri mici. După cel mult patru-cinci, ore, vocea noastră începe să revină la normal.
Patru linguri pe zi de sirop de brad
Dacă s-a instalat răguşeala la nivelul gâtului, însoţită de dureri şi febră, siropul de brad este remediul potrivit. Acesta se poate prepara în casă, din muguri şi conuri de brad.
Iată cum se obţine siropul, fără să-l fierbem, pentru a-i păstra valorile terapeutice: într-o oală de lut se aşează straturi succesive de conuri de brad, miere şi muguri de brad, până când umplem oala. Stratul de la suprafaţă trebuie să fie din conuri de brad. Acoperim vasul cu un capac sau cu un tifon, peste care aşezăm o pătură. Vasul va sta la întuneric, într-un loc răcoros. Dacă avem posibilitatea, putem îngropa vasul în pământ afânat. După 14 zile, strecurăm siropul obţinut