Statele semnatare ale Convenţiei Carpatica au stabilit noi reguli pentru protecţia zonelor montane Lucrările Conferinţei s-au încheiat cu semnarea unui acord. Cele şapte state membre au
Statele semnatare ale Convenţiei Carpatica au stabilit noi reguli pentru protecţia zonelor montane
Lucrările Conferinţei s-au încheiat cu semnarea unui acord. Cele şapte state membre au decis să asigure arii de protecţie şi trasee de migraţie a speciilor.
La evenimentul găzduit de Hotel Athenee Palace Hilton din Bucureşti au participat oficiali din 15 state părţi şi nepărţi la Convenţia Carpatica, precum şi reprezentanţi ai celor mai importante organizaţii neguvernamentale sau guvernamentale internaţionale implicate activ în protecţia naturii.
România, lider pentru trei ani
La sesiunea de lucru a experţilor din ţările participante s-au pus la punct obiectivele pentru următorii trei ani, când la conducerea Convenţiei se va afla România.
Principalul obiectiv este realizarea unei zone de protecţie continue, pe toată lungimea Munţilor Carpaţi, care să înlesnească trasee de migraţie pentru animale, astfel încât să nu mai fie necesară izolarea lor în rezervaţii.
"Aceste trasee vor constitui soluţia salvatoare şi pentru urşii gunoieri din Braşov.
Cei 6.500 de urşi din România apelează la ajutorul oamenilor pentru hrană, pentru că habitatul lor natural a fost segmentat.
Prin amenajarea ariilor protejate neîntrerupte li se va asigura posibilitatea de a migra în funcţie de climă şi necesităţi", a precizat la conferinţa de presă Attila Korodi, ministrul mediului şi dezvoltării durabile din România.
Angajament ferm
La închiderea Conferinţei de la Bucureşti, miniştrii mediului din ţările semnatare ale Convenţiei au semnat Protocolul privind conservarea şi utilizarea durabilă a diversităţii biologice şi a diversităţii peisa