- Social - nr. 120 / 20 Iunie, 2008 Ordonanta 5/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002, pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, defineste spatii inchise de la locul de munca: "toate spatiile din imobile, constructii, precum halele industriale, spatiile de depozitare, salile de sedinta, salile de consiliu, holurile, coridoarele, toaletele, lifturile, birourile si camerele".
Camere special amenajate pentru fumat
Acelasi act legislativ prevede ca in spatiile publice inchise fumatul este permis numai in camere special amenajate pentru fumat, cu respectarea urmatoarelor conditii obligatorii: sa serveasca exclusiv fumatului; sa nu fie spatiu de tranzit sau de acces in spatiul public inchis; sa fie dotate cu sisteme de ventilatie functionale care sa asigure eliminarea fumului de tutun; sa fie dotate cu scrumiere si extinctoare si sa fie amenajate in conformitate cu prevederile legale in vigoare privind prevenirea si stingerea incendiilor; sa fie marcate, la loc vizibil, cu unul dintre urmatoarele indicatoare prin care sa se indice: "Camera pentru fumat", "Incapere in care este permis fumatul" sau "Loc pentru fumat", astfel incat orice persoana sa poata fi avizata asupra faptului ca numai in acel spatiu se poate fuma. Fumatul este permis in baruri, discoteci, restaurante si alte spatii publice cu destinatie similara, numai in spatii special amenajate pentru fumat, cu respectarea urmatoarelor conditii obligatorii: sa reprezinte cel mult 50% din suprafata spatiului public inchis destinat clientilor; sa fie delimitate de restul spatiului public inchis, astfel incat sa se asigure izolarea completa de acesta; sa nu fie spatiu de tranzit sau de acces in spatiul public inchis; sa fie dotate cu sisteme de ventilatie functionale care sa asigure eliminarea fumului de tutun; sa fie dotate cu scrumiere si