Pictura cu expresii metaforice, contopirea maturitatii cu o evolutie interioara ce nu cunoaste limite si o oarecare inclinare catre abstract sunt coordonatele lucrarilor lui Marius Vatamanu ce se contureaza pe marginea curentului postmodernist ce inca slujeste contemporaneitatii. Galeria Museion a Muzeului de Arta Constanta gazduieste, pe intreg parcursul lunii iunie, expozitia "Common ground. Personal view". "Gandita ca analiza a detaliului anatomic, in speta ochi, mana, vazut si citit in cheie renacentist-moderna, dar si ca experiment de atelier personal, expozitia sta sub semnul postmodernismului, atat de mult invocat in perioada contemporana. Imaginea citita abivalent este importanta si ca parte dar si ca intreg, semnificatiile ei comportand atat echilibru cat si claritate.
Aceste doua calitati pe care anticii le exersau indelung definesc de altfel valoarea frumusetii in arta", sustine Geta Deleanu, muzeograf in cadrul Muzeului de Arta Constanta, despre lucrarile lui Marius Vatamanu. Artistul, nascut la Botosani, este student in anul I la Facultatea de Arta a Universitatii "Ovidius". "Ca artist mi se pare interesant sa vrei sa cauti, nu sa vrei sa gasesti", a declarat la vernisaj Marius Vatamanu. Pictorul a participat la diverse expozitii de grup si personala inca din 1997, de la absolvirea Liceului de Arta "St. Luchian" din Botosani.
In anul 1998, artistul a primit la Alba Iulia "Premiul pentru inalta maiestrie artistica". Anul acesta Marius Vatamanu este castigatorul sectiunii de fotografie a Festivalului International Multimedia "Artensive’03", Constanta. Pentru cei pasionati de arta, in salile muzeului constantean pot fi admirate, de asemenea, lucrarile unor tineri artisti precum Alexandra Radu, Cristina Panait, Iulia Toma, Anca Lica, Mihaela Dima, Lavinia Roxana Capactzis, dar si alti pictori tineri. Evenimentul, intitulat "Atelier 35"