Vara este abia la început, iar în zilele fierbinţi şi însorite salatele din legume proaspete sunt o soluţie ideală pentru a vă răcori "sănătos". Un nutriţionist american dezvăluie care
Vara este abia la început, iar în zilele fierbinţi şi însorite salatele din legume proaspete sunt o soluţie ideală pentru a vă răcori "sănătos". Un nutriţionist american dezvăluie care sunt cele mai sănătoase combinaţii ale sezonului.
Întotdeauna salata ar trebui mâncată cu o sursă de proteină de calitate, cum ar fi somonul făcut la grătar sau puiul preparat de asemenea la grătar sau la cuptor.
Atunci când preparaţi o salată, alegeţi legume cât mai colorate pentru a prepara reţete cu efecte excelente împotriva îmbătrănii şi care să vă protejeze pielea.
Care ar fi legumele şi fructele potrivite, ce efecte au ele asupra organismului şi cum ar trebui combinate, explică dr. Nicholas Perricone, specialist american în nutriţie şi dermatologie, realizatorul unor cercetări amănunţite în ceea ce priveşte efectul legumelor asupra sănătăţii pielii.
"Baza" salatei trebuie să fie legumele şi fructele verzi pentru că acestea conţin cantităţi variate de antioxidanţi care reduc riscul de a suferi de cancer. În plus, aceştia contribuie la o menţinerea sănătăţii vederii, a oaselor şi dinţilor. Dr.Perricone recomandă pentru prepararea salatelor frunzele de salată verde împreună cu spanac, broccoli, varză de Bruxelles, avocado şi sparanghel.
Ca desert, specialistul american recomandă pepenele verde şi merele verzi. Chiar dacă vi se par lipsite de valoare nutritivă, o parte din legumele albe sunt indispensabile pentru sănătate, explică dr. Perricone. Acestea protejează organismul împotriva bolilor de inimă, controlează nivelul colesterolului şi scad riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer.
Fructele şi legumele albe, cafenii şi maro conţin fitochine importa