Televizoarele cu cristale lichide care au diagonale de până la 100 de centimetri sunt potrivite mai ales pentru utilizatorii cu venituri medii şi apartamente rezonabile.
Televizoarele cu cristale lichide (LCD) cu diagonala de 81 şi 82 stau la baza luptelor de marketing care se dau între magazine.
„Este diagonala ideală pentru orice casă, şi vânzătorii ştiu acest lucru“, consideră Alex Ghioca, On-line Business Developer la Magazinultau.ro. Pe de altă parte, „este dimensiunea la care s-au întâlnit televizoarele de tip plasmă (venind de sus în jos cu dimensiunile) cu televizoarele LCD, care au pornit de la dimensiuni reduse spre diagonale mari“, arată Cristian Moanţă, Country Manager la Sony România.
Plasmele trebuie luate în considerare de către cei care vor diagonale mai mari: „Costurile LCD-urilor cresc în favoarea celor cu plasmă pentru diagonalele mai mari. Achiziţionarea unei plasme la 106 cm este preferabilă achiziţionării unui LCD“, au declarat oficiali de la LG România.
Slalom printre detalii tehnice
Televizoarele cu diagonala de aproximativ 80 cm au cam aceleaşi carateristici. Rezoluţia de 1.366 x 768 de pixeli permite observarea unor detalii care „se pierd în peisaj“ la rezoluţii mai mici.
La timpul de răspuns, cu cât mai puţine milisecunde, cu atât mai bine! Deşi ochiul uman sesisează greu diferenţa, un timp de răspuns mare înseamnă că va apărea un efect de „imagine neclară“ între scene, pentru că particulele de cristale lichide trebuie să se realinieze tot timpul.
La luminozitate, nu te va ajuta prea mult să afli că un model are 500 de candele pe metrul pătrat (500 cd/m2) şi altul 450. Măsurătorile la această specificaţie se fac la negru sau alb absolut, adică circumstanţe în care cumpărătorul nu va folosi vreodată televizorul.
La fel se întâmplă în caz