Toţi indicii bursieri au fost afectaţi, vineri, de corecţii Din nou, evoluţia pieţelor externe şi-a pus amprenta asupra evoluţiei Bursei de Valori Bucureşti, determinând scăderi
Toţi indicii bursieri au fost afectaţi, vineri, de corecţii
Din nou, evoluţia pieţelor externe şi-a pus amprenta asupra evoluţiei Bursei de Valori Bucureşti, determinând scăderi generalizate.
Pe un rulaj de numai 5,95 milioane de euro (21,83 milioane de lei), indicele compozit al pieţei s-a depreciat cu aproape 2%. Titlurile celor mai lichide zece companii au pierdut, în medie, 1,73% faţă de sesiunea anterioară, iar segmentul societăţilor de investiţii financiare (SIF) s-au ieftinit cu 1,5%. La ora închiderii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), principalele burse europene înregistrau corecţii semnificative.
Băncile au susţinut rulajele
Indicele bursei londoneze, FTSE, era afectat de o scădere de 1,27%, indicele principal al pieţei de la Frankfurt, DAX, se deprecia cu 1,58%, iar indicele bursei de la Paris, CAC 40, pierdea 2,09%. Cei mai atractivi emitenţi au fost, vineri, băncile.
BRD a atras prima lichiditate din piaţă, de 3,24 milioane de lei, şi a fost urmată de Banca Transilvania (TLV), cu 2,35 milioane de lei şi de Erste Bank (EBS), cu 2,07 milioane de lei. Titlurile BRD au închis la nivelul de 20,0000 lei/acţiune, în scădere cu aproape trei puncte procentuale faţă de sesiunea anterioară, în timp ce acţiunile Băncii Transilvania (TLV) s-au ieftinit cu 2,14%, la 0,4110 lei/titlu.
Corecţii de peste 2% şi în sectorul petrolier
Tranzacţiile cu acţiunile SIF au totalizat 8,3 milioane de lei şi au reprezentat aproximativ 40% din rulaj. Cea mai mare depreciere, de 2,6%, a fost resimţită de acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1).
Şi emitenţii din sectorul petrolier au fost afectaţi de corecţii: titlurile Petrom (SNP) au închis la 0,4810 lei