Cea mai mare afacere de pe piaţa imobiliară din România ascunde multe ore de nesomn. Sursa: Capital
Dezvoltatorul proiectului Upground, care a făcut obiectul celei mai mari tranzacţii imobiliare din România, a avut în spate 15 avocaţi, majoritatea români, în timpul negocierii acestei afaceri. În cele peste 1.000 de ore de lucru (adică mai bine de 40 de zile puse cap la cap) s-au purtat discuţii aprinse, uneori chiar pe fiecare cuvânt al unui paragraf.
„S-a negociat pe clauzele contractului, pe definiţii, pe ce înseamnă, de exemplu, «pierdere», sau cum se poate pune capăt contractului. Acest contract poate pica doar în cazul în care cade un meteorit sau vrea Doamne-Doamne să nu se facă“, ne spune râzând Gabriel Biriş, şeful echipei de avocaţi care a reprezentat vânzătorul.
Proiectul Upground, adică 600 de apartamente şi 100.000 de metri pătraţi de birouri situate în zona de nord a Capitalei, între străzile Dimitrie Pompeiu şi Fabrica de Glucoză, este cea mai valoroasă tranzacţie imobiliară de până acum din România: un fond de investiţii eleno-britanic a vândut proiectul de jumătate de miliard de euro unei companii germane. Casa de avocatură „Biriş Goran“ a asistat vânzătorul proiectului imobiliar încă nefinalizat, în timp ce nemţii de la RREEF Real Estate - cumpărătorii - au fost consiliaţi de avocaţii de la NNDKP.
Cafele, pizza şi Red Bull
„Ne întâlneam (cu avocaţii cumpărătorului, cei de la NNDKP - n.r.) la sediul dezvoltatorului şi erau zile când stăteam acolo de la 9.00 dimineaţa până a doua zi la 8.00. Aşa s-a întâmplat şi în ziua în care s-au obţinut semnăturile finale, când mai aveam nevoie de două hârtii. Aşa că am plecat la 6.00 dimineaţa, dar cafenelele nu erau deschise atât de devreme ca să putem sărbători. Până la urmă am băut o şampanie cu toţii la sediu“, îşi aminteşte Biriş ultima zi a tran