Dupa ce si-a pierdut functia de director executiv al Citigroup ca urmare a declansarii crizei pietei rezidentiale, Charles Prince a intrat acum in imposibilitatea de a-si vinde propria casa.
Locuinta cu cinci dormitoare detinuta de Prince in Greenwich, Connecticut, este pe piata de sase luni. In tot acest timp, el a micsorat pretul cu 300.000 de dolari, pana la 5,85 milioane de dolari, scrie Bloomberg.
Scaderea pietei rezidentiale a lovit comunitatile pe care Wall Street-ul le favorizeaza cel mai mult. Pretul mediu al unei locuinte a scazut cu 8,1% in Greenwich in primul trimestru al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut. Scaderea preturilor s-a ridicat la 25% in 14 din 19 suburbii bogate ale New Yorkului de la inceputul acestui an, conform unui sondaj al Bloomberg.
Scaderea indica faptul ca eliminarea a 83.000 de locuri de munca si pierderile de 393 de miliarde de dolari suferite de institutiile financiare in urma colapsului sectorului ipotecar subprime afecteaza chiar si cele mai scumpe piete imobiliare din Statele Unite.
"Nimic nu izoleaza aceste comunitati de ceea ce se intampla pe piata rezidentiala", spune Nicolas Retsinas, director al Joint Center for Housing Studies din cadrul Harvard University.
Prince, in varsta de 58 de ani, a platit mai putin de 4,48 milioane de dolari pentru locuinta din Greenwich in 2003, anul in care i-a succedat mentorului sau Sanford Weill in cadrul Citigroup.
Greenwich, un oras cu 61.000 de locuitori aflat la aproximativ 35 de mile nord-est de Manhattan, a atras finantisti ca Edward Lampert, presedinte al ESL Investments, si Weill, cat si peste 100 de fonduri de hedging. Pretul mediu al unei locuinte a scazut aici pana la 1,98 milioane de dolari in primul trimestru, conform Prudential Connecticut Realty, aproximativ de 10 ori peste media nationala.
Prince si-a