Afinele şi suplimentele pe bază de afine reduc nivelul colesterolului în sânge, conform unui studiu canadian. Cercetătorii au descoperit că două ceşcuţe cu afine pe zi sunt suficiente pentru a reduce nivelul colesterolului cu 8- 15 procente. Cele două ceşcuţe sunt echivalentul a două procente din meniul unei zile, după cum au explicat experţii canadieni. Potenţialul anti-colesterol al afinelor a mai fost demonstrat şi în alte cercetări, când au fost asociate şi cu protecţia împotriva cancerului şi a bolilor neurodegenerative.
Studiul canadian a arătat că asocierea afinelor cu alimente bogate în fibre are rezultate şi mai bune în lupta cu colesterolul şi bolile asociate acestuia. Încercând să explice cum acţionează afinele, cercetătorii au spus că anumiţi compuşi din boabe au efect antioxidant, inhibând dezvoltarea celulelor nocive. Totodată, aceşti compuşi reduc inflamaţiile asociate aterosclerozei şi ajută la o mai bună circulaţie vasculară. (E.H.)
Afinele şi suplimentele pe bază de afine reduc nivelul colesterolului în sânge, conform unui studiu canadian. Cercetătorii au descoperit că două ceşcuţe cu afine pe zi sunt suficiente pentru a reduce nivelul colesterolului cu 8- 15 procente. Cele două ceşcuţe sunt echivalentul a două procente din meniul unei zile, după cum au explicat experţii canadieni. Potenţialul anti-colesterol al afinelor a mai fost demonstrat şi în alte cercetări, când au fost asociate şi cu protecţia împotriva cancerului şi a bolilor neurodegenerative.
Studiul canadian a arătat că asocierea afinelor cu alimente bogate în fibre are rezultate şi mai bune în lupta cu colesterolul şi bolile asociate acestuia. Încercând să explice cum acţionează afinele, cercetătorii au spus că anumiţi compuşi din boabe au efect antioxidant, inhibând dezvoltarea celulelor nocive. Totodată, aceşti compuşi reduc inflamaţiile asociate aterosclerozei şi