Democrat-liberalii au bifat ieri „curăţenia“ în partid în judeţele unde la alegerile locale s-au obţinut rezultate slabe, cu mai mult de 5% sub media pe ţară de 28,92%, fără a se câştiga o primărie reşedinţă de judeţ sau şefia de Consiliu Judeţean (CJ). Sursa: Arhiva EvZ
La presiunea aripii liberale s-a făcut însă o excepţie. Pentru a evita tensiunile, foştii PD-işti s-au văzut nevoiţi să închidă ochii la „salvarea“ lui Cristian Boureanu, cu toate că Argeşul, judeţul pe care îl conduce, s-a clasat foarte aproape, dar sub linie.
Berceanu, Blaga şi Preda rămân în funcţii
Conducerile a nouă filiale (Bacău - 21,6%, Constanţa - 22%, Galaţi - 18,8%, Sălaj - 16,1%, Gorj -22,9%, Satu-Mare - 14,3%, Teleorman - 21,5%, Vaslui - 17,9% şi Vrancea - 20,4%) au fost dizolvate, urmând ca lideri de la centru să caute interimari până săptămâna viitoare.
Printre şefii de organizaţii forţaţi să se retragă se numără baronul de Gorj, Ionel Manţog, fostul secretar de stat de la Interne, Mircea Toader, dar şi generalul Viorel Stanca, un apropiat al lui Traian Băsescu.
Perdanţi în confruntările pentru preşedinţiile CJ Dolj şi Buzău, vicepreşedinţii Radu Berceanu şi Cezar Preda au rămas în funcţii, la adăpostul rezultatelor de 36,33%, respectiv 29,2%. La fel şi Vasile Blaga, care a renunţat la intenţia de a demisiona din fruntea organizaţiei Bucureşti.
Foştii PLD-işti acaparează Moldova
În ciuda unităţii afişate, aplicarea diferenţiată a sancţiunilor a trezit nemulţumiri între cele două tabere din PDL. Motivul principal: exceptarea lui Cristian Boureanu de la regula stabilită înainte de alegeri.
Pus iniţial, cu un scor de 23,78% în Argeş, pe lista neagră, alături de ceilalţi nouă clasaţi sub linia de 23,92%, Boureanu a fost menţinut totuşi, la presiunea aripii liberale şi în condiţiile în ca