Încăperea destinată lucrului trebuie amenajată astfel încât să te simţi bine şi să ai chef de muncă, dar în acelaşi timp să te şi relaxeze. Sursa: Mobexpert
Dacă te-ai decis să lucrezi mai mult de acasă sau chiar să-ţi iei un job care presupune o activitate la domiciliu, trebuie să-ţi amenajezi şi un spaţiu potrivit. O încăpere nici prea veselă, dar nici prea tristă, astfel încât să ai şi chef de muncă, dar să te simţi şi bine.
Culorile potrivite
Designerul de amenajări interioare Diana Borundel spune că este bine ca în această încăpere să alegi, pentru zugră virea pereţilor, culori odihnitoare, neutre. Bleu, bej sau crem sunt cele mai potrivite alegeri. În cazul în care ai optat pentru un mobilier închis la culoare (negru sau brun), spune pictorul Elena Seserman, designer de amenajări interioare, poţi să laşi pereţii albi. Specialiştii adaugă că, dacă „dai culoare“ pe pereţi, este bine să laşi tavanul alb.
În camera de lucru este necesară o pardoseală care se curăţă foarte uşor şi repede. „Cel mai recomandat este parchetul, indiferent dacă optezi pentru unul din lemn masiv sau pentru unul laminat“, este de părere Diana Elena Borundel.
Jaluzele verticale
Specialiştii spun că este foarte important să-ţi creezi un spaţiu cât mai luminos. „De aceea, este indicat să foloseşti jaluzele verticale, pe care le poţi manevra uşor pentru a lăsa lumina să intre în cameră. Alege şi nişte perdele transparente ce pot fi asortate cu un covoraş amplasat într-un loc unde nu există nicio piesă de mobilier“, sugerează Elena Seserman.
Mai ai nevoie în camera de lucru şi de câteva corpuri suspendate, în care să-ţi aşezi cărţile, dosarele şi actele. „Aici este ideal un dulap cu câteva rafturi deschise“, spune Lucia Stan, consultant în feng-shui.
De asemenea, poţi apela şi la etajere sau