Investitorii de la bursă nu se înghesuie să profite de programul prelungit de tranzacţionare, aşteptånd să vadă cånd se va încheia perioada de scădere începută în urmă cu două săptămåni. Mărirea programului de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti a fost cerută de către o parte a investitorilor încă de anul trecut, de pe vremea cånd se considera că piaţa nu mai creşte din cauza lipsei de noi emitenţi. Anul acesta, a fost solicitată cu
Investitorii de la bursă nu se înghesuie să profite de programul prelungit de tranzacţionare, aşteptånd să vadă cånd se va încheia perioada de scădere începută în urmă cu două săptămåni.
Mărirea programului de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti a fost cerută de către o parte a investitorilor încă de anul trecut, de pe vremea cånd se considera că piaţa nu mai creşte din cauza lipsei de noi emitenţi. Anul acesta, a fost solicitată cu şi mai multă insistenţă, în condiţiile în care evoluţia BVB s-a corelat puternic cu pieţele internaţionale, iar investitorii şi-au dorit apropierea de programul european şi american de tranzacţionare.
Prelungirea orarului zilnic cu două ore, care a avut loc luna aceasta, pare a nu avea nici un efect asupra lichidităţii şi evoluţiei, ba dimpotrivă.
Coincidenţă sau nu, de acum două săptămåni, de cånd BVB permite tranzacţii două ore în plus, bursa a reintrat pe un trend descendent. Indicele BET al celor mai lichide companii a pierdut aproape 9%, indicele compozit BET-C a coboråt cu mai mult de 7%, iar BET-FI s-a depreciat cu circa 5,5%. Pierderile au făcut să se vorbească din nou de criză bursieră. „Programul mai lung de la bursă nu are efecte negative, dar am observat că dacă înainte investitorii făceau tranzacţii încă de dimineaţă, acum nu se mai grăbesc, gåndindu-se probabil că au timp destul înainte de a lua o decizie“, spune Adrian Simionescu, preşedintele Vie