Ministrul educaţiei nu le-a transmis anchetatorilor numele autorului atacurilor informatice, deşi pretindea că îl ştie. Sursa: Codrin Prisecaru
Anchetatorii l-au contrazis, ieri, pe ministrul Cristian Adomniţei, care arăta că autorul „atacurilor informatice“ ce vizau subiectele la proba orală de limba şi literatura română a Bacalaureatului ar fi fost identificat. Aceştia au precizat că au primit o plângere de la minister, dar în aceasta nu era menţionat niciun posibil vinovat.
Totodată, sindicaliştii consideră că ministrul încearcă să mute discuţia de la scandalul legat de scoaterea „clasicilor“ de la română- oral. „A făcut ca examenul să se transforme într-o simplă probă de comunicare“, susţine Cătălin Croitoru, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale. Adomniţei a refuzat să comenteze declaraţia.
Plângerea, depusă luni după-amiază
„Tot ce am primit de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) este o plângere penală, trimisă pe fax, la Inspectoratul General al Poliţiei, luni, la ora 17.00. În plângere, oficialii MECT arată că o parte dintre subiectele de la proba orală la limba şi literatura română a examenului ar fi ajuns, ilegal, pe e-mailurile unor elevi. Fără a se face însă referire la vreun posibil vinovat în acest caz“, au precizat surse din poliţie. Aceeaşi plângere a ajuns şi la Parchetul General, luni, în jurul orei 19.00, tot pe fax. Vom face publice rezultatele investigaţiilor în cel mai scurt timp“, au precizat anchetatorii.
CE SPUN ELEVII
„Trebuie să poţi spune ceva despre UE“
Textele legate de Uniunea Europeană sau de raportul Comisiei „Tismăneanu“ de la proba orală la limba română îţi dau dreptul de a-ţi exprima o opinie, spuneau ieri „victorioşii“ de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Capitală.
„Despre „Ion“ trebuie neapă-