Agitatia cotidiana, prioritatile profesionale si financiare secatuiesc organismul de vitamine, minerale si enzime. In astfel de situatii apar diverse simptome specifice stresului: creste tensiunea arteriala, dereglarile digestive, nelinistea si insomniile. Dr. Gillian McKeith, apreciat medic nutritionist si director al renumitei McKeith Clinic din Londra, Marea Britanie, pledeaza in cartea sa, „Esti ceea ce mananci", in favoarea unui program nutritional alcatuit anume pentru a mentine sanatatea. In acest sens recomanda alimentele care trebuie incluse in dieta noastra cotidiana care sa limiteze efectele stresului. 1 Orezul brun. Prin consumul acestei cereale bogate in carbohidrati, in organism se instaleaza buna dispozitie si vigoarea, datorate, mai ales, serotoninei, prezente in bobul acestei specii de orez. Cei care includ in dieta lor mai mult orez brun se bucura de o energie sustinuta.
2 Telina contine substante care scad tensiunea arteriala, cresc diureza si combat litiaza renala. O salata de telina, consumata seara, la cina, alunga insomniile si induce un somn odihnitor.
3 Varza este o sursa de vitamine antioxidante - A, E si C - care combat stresul. De asemenea, serotonina rezultata in urma unor procese chimice din corpul nostru contribuie la ridicarea moralului, inlaturand stresul.
Integral in Adevarul. Agitatia cotidiana, prioritatile profesionale si financiare secatuiesc organismul de vitamine, minerale si enzime. In astfel de situatii apar diverse simptome specifice stresului: creste tensiunea arteriala, dereglarile digestive, nelinistea si insomniile. Dr. Gillian McKeith, apreciat medic nutritionist si director al renumitei McKeith Clinic din Londra, Marea Britanie, pledeaza in cartea sa, „Esti ceea ce mananci", in favoarea unui program nutritional alcatuit anume pentru a mentine sanatatea. In acest sens recomanda alimentele care treb