Speranţele legate de o evoluţie pe trend ascendent pentru companiile listate pe piaţă de la Bucureşti au fost treptat anulate mai ales prin corecţiile înregistrate în şedinţele de miercuri şi joi. Scăderile au fost generalizate în săptămåna recent încheiată, indicii BET şi BET C înregistrånd deprecieri de peste 6%, iar indicele Societăţilor de Investiţii Financiare a pierdut 2,7%. În continuare tranzacţiile se încheie greu, lichiditatea redusă determin&arin
Speranţele legate de o evoluţie pe trend ascendent pentru companiile listate pe piaţă de la Bucureşti au fost treptat anulate mai ales prin corecţiile înregistrate în şedinţele de miercuri şi joi.
Scăderile au fost generalizate în săptămåna recent încheiată, indicii BET şi BET C înregistrånd deprecieri de peste 6%, iar indicele Societăţilor de Investiţii Financiare a pierdut 2,7%. În continuare tranzacţiile se încheie greu, lichiditatea redusă determinånd şi o volatilitate înaltă a preţurilor.
Dintre primele 20 de societăţi ordonate după valoarea tranzacţiilor doar titlurile Policolor au reuşit să înregistreze un curs de tranzacţionare în creştere. Cele mai afectate acţiuni au fost cele din industria îngrăşămintelor, dar în general aici am asistat la marcări de profit. Acţiunile Azomureş au scăzut cu 13%, iar cele emise de Amonil, cu aproape 11 %.
Afectate au fost şi acţiunile bancare. BRD Société Générale şi Banca Transilvania au înregistrat corecţii de peste opt procente. Cel mai bine s-au comportat acţiunile din domeniul farmaceutic, Antibiotice şi Biofarm fiind la finalul săptămånii la un curs cu 3% mai redus.
Acţiunile Policolor Bucureşti au adus acţionarilor în ultima săptămånă un cåştig de aproape 30 de procente, după ce a fost anunţat acordul dintre fondurile acţionare prin care este posibilă o modificare semnificativă a acţionariatului urmată de delistarea companiei. Cursul