O mare de umbrele a însoţit prin oraş racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou Peste 15.000 de pelerini din Moldova s-au rugat, de Sânziene, la Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul
O mare de umbrele a însoţit prin oraş racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou
Peste 15.000 de pelerini din Moldova s-au rugat, de Sânziene, la Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul oraşului.
Mănăstirea cu hramul "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" s-a transformat, ieri de Sânziene, în loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi din toate judeţele Moldovei.
După slujba oficiată în curtea mănăstirii, pelerinii şi preoţii au plecat în procesiune cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, pe la mai multe biserici din oraş.
După numai câteva minute de la plecare, peste Suceava s-a abătut o ploaie torenţială, care a durat în jur de o oră, până la sfârşitul pelerinajului.
O mare de umbrele s-a deschis în spatele raclei cu moaştele Sfântului, iar credincioşii au continuat procesiunea, aşa cum au făcut şi feţele bisericeşti, printre care ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. "Ploaia aduce noroc. Chiar dacă ne udă un pic, nu este niciun fel de problemă, ne întăreşte în credinţă", ne-a spus Vasile Popa, din localitatea botoşăneană Flămânzi.
"Am venit de la Borşa, aşa cum fac de ani de zile, pentru a mă ruga la Sfânt să-mi dea sănătate şi să îndepărteze necazurile de noi. Am trecut pe sub raclă şi sper să mă mai închin încă o dată la Sfânt înainte de a pleca acasă", a spus Maria Rusu, care vine la Suceava de peste 20 de ani.
După procesiune, pelerinii au primit sarmale şi apă, atât din partea reprezentanţilor Mănăstirii "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava", cât şi din partea unor localnici.
Ploaia aduce noroc. Chiar dacă ne udă un pic,nu este niciu