Canicula a grăbit ieri desfăşurarea bacalaureatului la proba orală de limba şi literatura română. Mulţi dintre elevi au fost examinaţi mai repede decât era prevăzut. Tinerii spun
Canicula a grăbit ieri desfăşurarea bacalaureatului la proba orală de limba şi literatura română. Mulţi dintre elevi au fost examinaţi mai repede decât era prevăzut.
Tinerii spun că e foarte important să ia note mari la limba română, pentru că profesorii ţin cont de acest lucru la restul probelor. În urma unui sondaj făcut prin liceele bucureştene, am aflat că în majoritatea unităţilor s-au strâns bani de protocol.
"Noi am pus câte 30 de lei, bani pe care i-am dat şefei de clasă, care i-a dat mai departe", a spus unul dintre elevii de la Grupul Şcolar Republica, din Capitală. La Colegiul Tehnic Gheorghe Airinei, suma a fost mai mare. Câte 300 de lei de fiecare. Au fost şi cazuri când banii au fost refuzaţi de profesori, cum e Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa sau Colegiul Tehnic pentru transporturi feroviare.
Centralizarea notelor din prima zi de bac arată că cele mai multe note au fost între nouă şi zece, adică peste 6.000 de candidaţi. Note de 5 au luat doar 1.666 de elevi.
Identitatea făptaşului, la secret
Ministerul Educaţiei refuză să facă publică identitatea persoanei care a divulgat pe internet cerinţele subiectelor de la oral. Oficialii susţin că ancheta continuă pentru a stabili dacă persoana respectivă a avut complici.
Bac pe Messenger
Mai mulţi elevi clujeni au intrat luni în posesia subiectelor de la proba orală a examenului de bacalaureat la Limba şi literatura română înainte de susţinerea probei. "S-a constatat că unii dintre candidaţi aveau deja cerinţele de pe bilete", a declarat Victoriana Boşcăneanu, preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat.
Elevii au povestit că au primit subiectele pe Yahoo! Messenger, de la