Există în Europa câteva locuri în care se poate învăţa informatică la nivel cu adevărat mondial. Vă prezentăm în acest ghid o posibilă opţiune de top: École Polytechnique
Există în Europa câteva locuri în care se poate învăţa informatică la nivel cu adevărat mondial. Vă prezentăm în acest ghid o posibilă opţiune de top: École Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL), aşezată pe malul lacului Geneva, cu vedere spre Alpi.
Guvernul elveţian a finanţat serios universitatea în ultimii ani şi a strâns aici numeroşi profesori şi cercetători de renume mondial de la Columbia, Berkeley, Stanford, Harvard, Carnegie Mellon, Cornell. Tot la EPFL predă şi un tânăr profesor român, George Cândea, cu diplomă de Bachelor şi Master în informatică la Massachusetts Institute of Technology şi cu doctorat la Stanford.
Acesta şi-a propus să-i atragă pe tinerii informaticieni români cu potenţial la EPFL, aşa că a iniţiat un program de internship pentru aceştia. Mesajul e clar: "Nu trebuie să te dezrădăcinezi, nu trebuie să treci oceanul ca să te realizezi profesional".
Astăzi, în cadrul laboratorului pe care îl conduce George, îşi desfăşoară proiecte de cercetare cinci români: doi doctoranzi, doi interni şi un masterand, iar în iulie vor mai veni încă doi interni.
École Polytechnique Federale de Lausanne din Elveţia a strâns, în ultimii ani, în domeniul informaticii, numeroşi profesori de renume mondial
Dacă până mai ieri, universităţile americane erau singurele luate în calcul pentru studiu şi cercetare de top, astăzi nu trebuie să mai treci oceanul ca să terealizezi profesional.
Să ne gândim împreună la următoarea situaţie. Andrei e olimpic internaţional într-un liceu din România. I-ar plăcea să studieze la o universitate de top din SUA, să facă apoi şi un doctorat, are toate atuurile pentru a fi acceptat, dar nu vrea să fie atâ