Cele 3 procente obtinute de PRM la locale agita ce a mai ramas din partidul lui Vadim Tudor. PRM anunta ca toti cei 28 de membri ai Biroului Permanent au demisionat in bloc la propunerea sefului de partid dupa scorul slab inregistrat la locale. In schimb, presa scrie ca demisiile s-ar fi produs in semn de protest fata de modul in care Vadim Tudor conduce partidul. Greu de evaluat ce se intampla. Demisionarii au ramas in PRM si nu au lansat acuzatii impotriva lui C.V. Tudor. Fosti peremisti sustin ca este vorba de demisii regizate si ca Vadim Tudor mimeaza asumarea raspunderii, demisionarii urmand sa fie reinstalati in functii.
“La propunerea presedintelui PRM, membrii Biroului Permanent al partidului si-au asumat raspunderea pentru „recolta” modesta obtinuta la alegerile locale, prezentandu-si demisia colectiva. In acest mod, Biroul Permanent al PRM a fost dizolvat ”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii miercuri de partidul lui Vadim Tudor. Ziarul Ziua scrie ca la ultima sedinta s-a lasat cu scandal si ca demisionarii l-au lasat singur pe Vadim Tudor din cauza modului discretionar in care conduce partidul.
Pe de alta parte, liderii PRM sustin ca in partid e liniste si ca au pierdut pentru ca au fost furati. In acest caz, de ce mai era nevoie de demisia celor 28 daca nu sunt vinovati? Lucian Bolcas sustine ca: "unele filiale au fost mai vigilente, altele nu". Cele lenese, in total 16, au primit avertismente.
Fosta peremista, Daniela Buruiana, crede insa ca e vorba de o manevra prin care Vadim Tudor incearca sa anihileze in acest fel presiunile unor filiale care ii vor capul: “Eu cred ca el le-a spus: dati-va demisia, si eu va aleg din nou”. Buruiana sustine ca Vadim Tudor ar avea control total asupra fondurilor publice primite de PRM, circa 1 miliard de lei pe luna, si ca se teme sa nu piarda sefia partidului. Fosta peremista