Locuintele vor continua sa aiba preturi mai mari in urmatorii cinci ani, insa intr-un ritm mai scazut decat in ultimii doi ani, sustin bancherii. Ei se bazeaza pe cererea mare, lipsa ofertei si majorarea salariilor. Totusi, vor fi cateva segmente care vor avea de suferit, precum cel al investitorilor, al apartamentelor vechi si cel de lux.
Preturile de pe piata rezidentiala vor continua sa creasca in urmatorii trei-cinci ani, potrivit jucatorilor de pe piata bancara. Principalul motiv este cererea mare de locuinte si oferta inca scazuta. „Pe termen mediu, nu vom mai asista la cresterea preturilor din imobiliare din ultimii doi ani. Vom intra intr-o perioada de normalitate”, adauga Sergiu Oprescu. De exemplu, in Bucuresti, in prezent exista 43 de proiecte cu peste 200 de apartamente care vor aduce pe piata peste 40.000 de unitati, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International. Pe de alta parte, cererea este estimata la 150.000 de apartamente, in Capitala. „Cererea pentru locuinte devine tot mai solvabila, astfel ca aceasta se va accelera si va pune tot mai mult presiune pe preturi”, explica Razvan Munteanu, vicepresedintele diviziei retail la Raiffeisen Bank.
Integral in Financiarul. Locuintele vor continua sa aiba preturi mai mari in urmatorii cinci ani, insa intr-un ritm mai scazut decat in ultimii doi ani, sustin bancherii. Ei se bazeaza pe cererea mare, lipsa ofertei si majorarea salariilor. Totusi, vor fi cateva segmente care vor avea de suferit, precum cel al investitorilor, al apartamentelor vechi si cel de lux.
Preturile de pe piata rezidentiala vor continua sa creasca in urmatorii trei-cinci ani, potrivit jucatorilor de pe piata bancara. Principalul motiv este cererea mare de locuinte si oferta inca scazuta. „Pe termen mediu, nu vom mai asista la cresterea preturilor din imobiliare din ultimii doi ani