Capul de afis al acestei saptamani l-a constituit anuntul de miercuri asupra dobanzii dolarului din partea Federal Reserve. Nivelul de referinta, care a ramas neschimbat, nu a captat atentia pietei ci declaratia care l-a insotit, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
Miercuri, 25 iunie, a fost asteptat rezultatul sedintei de doua zile a Federal Reserve cu privire la politica monetara. Piata nu se astepta la o modificare a dobanzii de referinta de la nivelul actual de 2%, insa ceea ce a starnit interesul a fost comunicatul emis de Fed, din care sa reiasa indicii privitoare la abordarea pe care oficialii o au acum, in conditiile unor presiuni inflationiste.
Sigur ca judecand dupa reactia pietei, statement-ul Fed nu a oferit indicii foarte clare cu privire la modificarea dobanzii in viitor. Dupa anunt, principalii indici nu au avut o directie clara, iar piata s-a tranzactionat mai mult dupa momentum. Concret, declaratia Federal Reserve a mentionat:
inflatia - ramane pe un palier ridicat, insa asteptarile sunt pentru o domolire a sa spre sfarsitul acestui an si pe parcursul anului viitor;cresterea economica - continua sa se mentina pe un trend ascendent ca urmare a consumului, insa va avea de infruntat conditiile de creditare restrictive, o piata imobiliara cu probleme si preturi in crestere la energie.
Comenteaza pe Mersul Trendurilor. Capul de afis al acestei saptamani l-a constituit anuntul de miercuri asupra dobanzii dolarului din partea Federal Reserve. Nivelul de referinta, care a ramas neschimbat, nu a captat atentia pietei ci declaratia care l-a insotit, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.
Miercuri, 25 iunie, a fost asteptat rezultatul sedintei de doua zile a Federal Reserve cu privire la politica monetara. Piata nu se astepta la o modificare a dobanzii de referinta de la nivelul actual de 2