Muzeul Satului, al Ţăranului şi cel de Geologie îi îmbie pe bucureşteni să-şi petreacă săptămâna printre oale tradiţionale şi podoabe naturale, pe ritmuri de fanfare şi mirosuri de plăcinte. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care vor fi celebraţi duminică, sunt motiv de târguri meşteşugăreşti la muzeele Capitalei. Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“ îşi aşteaptă vizitatorii cu demonstraţii de artă populară şi cântece lăutăreşti, iar Muzeul Ţăranului - cu hrană de la sat pentru cei mai simandicoşi dintre orăşeni.
Hora românească şi invitaţi algerieni
Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“ va reuni, timp de trei zile - de mâine până duminică -, zeci de meşteri şi creatori populari, din diferite zone ale ţării. Pe aleile muzeului, de dimineaţă până la apus, bucureştenii îi vor putea vedea „la muncă“ pe creatorii de oale şi ulcele de la Horezu, pe mamaiele oltence, specialiste în ţesut de covoare la război, şi pe artizanii maramureşeni care sculptează şi pictează icoane. O noutate a târgului din acest an: prezenţa la muzeu, ca invitaţi de onoare, a trei meşteri din Republica Algeriană: Ladmia Miloud (artizan metale), Akliouat Smail (împletituri) şi Meddah Nasreddine (broderie).
Cei care vor trece pe la muzeu se vor putea prinde în hora satului: „doi paşi înainte şi doi înapoi“ se vor face pe ritmul vechilor cântece lăutăreşti, interpretate de rapsozii din Taraful Morunglav, Olt. Nu vor lipsi muzica de fanfară şi jocul tradiţional de pe Valea Someşului.
Şi pentru ca sărbătoarea să fie deplină, bucureştenii se vor putea înfrupta din bucate tradiţionale: cozonaci şi plăcinte poale-n brâu, turtă dulce şi dulceţuri de sezon.
Duminică, toţi cei care poartă numele de Petru şi Pavel - şi derivate ale acestora -, vor avea acces gratuit, pe baza cărţii de identitate.
Hrană de