Preţul unui permis pentru studenţi variază între 15 şi 20 de lei. Viza anuală mai adaugă 7 lei Taxa pentru permis, taxa pentru viza anuală sau pentru procesare text sunt doar câteva
Preţul unui permis pentru studenţi variază între 15 şi 20 de lei. Viza anuală mai adaugă 7 lei
Taxa pentru permis, taxa pentru viza anuală sau pentru procesare text sunt doar câteva plăţi pe care un tânăr trebuie să le efectueze dacă vrea să aibă acces la informaţii.
În timpul sesiunilor de examen, vizitele la bibliotecă sunt un fapt obişnuit pentru oricare student. Aici găseşte atât liniştea necesară studiului cât şi cantitatea de informaţii cerută pentru a trece cu bine de examene. În ultimii ani, bibliotecile din România s-au dotat cu calculatoare cu acces la internet şi şi-au îmbogăţit fondul de carte. E drept, au apărut şi diferite taxe pe care studenţii trebuie să le plătească dacă vor să beneficieze de astfel de servicii.
Accesul oricărui utilizator se face în baza unui permis unic. Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti (BCU) este cea mai mare din ţară. Eliberarea unui permis costă aici 15 lei.
Iar viza anuală se ridică la valoarea de 7 lei. Cei care doresc un permis pe o perioadă mai scurtă pot opta pentru unul cu o valabilitate de 1-30 zile, care costă 5 lei, sau de 2-6 luni, care ajunge la 10 lei. La Iaşi şi la Cluj, studenţii de la facultăţile particulare plătesc mai mult pentru eliberarea permisului (20 lei) decât cei de la stat, care plătesc doar 8 lei.
Servicii diversificate, la preţuri piperate
La BCU, studenţii au posibilitatea de a închiria cabinete individuale de studiu contra sumei de 7 lei/zi. "Un cabinet se poate închiria consecutiv pe o perioadă de maximum 60 de zile. În momentul în care nu este disponibil niciun cabinet de studiu, utilizatorii sunt înregistraţi pe o listă de aşteptare şi sunt anunţaţi telefoni