Talentul are un rol-cheie în această profesie, dar trebuie completat cu studiu şi exerciţiu Designul de interior presupune, pe lângă simţul artistic, cunoştinţe de desen tehnic,
Talentul are un rol-cheie în această profesie, dar trebuie completat cu studiu şi exerciţiu
Designul de interior presupune, pe lângă simţul artistic, cunoştinţe de desen tehnic, proiectare şi reprezentare geometrică. Parte din ele pot fi dobândite în facultăţile de profil.
Emil Barbu Popescu, preşedintele Universităţii de Arhitectură ,,Ion Mincu" din Bucureşti, consideră că studiile în domeniul arhitecturii sunt necesare în profesia de designer de interior. ,,Pregătirea de arhitect de interior este complementară profesiei de arhitect", ne-a spus acesta.
Simţ artistic şi desen tehnic
Printre materiile care se studiază în facultate se numără istoria artei mobilierului, de proiectare a ambientului, materiale de construcţii, modelaj pentru dezvoltarea ochiului estetic. Talentul joacă un rol-cheie în această profesie, însă acesta trebuie completat cu studiu şi mult exerciţiu.
Daniela Nacev, specialist în design, e de părere că studiile în domeniul arhitecturii sau artei nu ar trebui să-i lipsească unui designer de interior, deşi admite că mulţi dintre cei care practică această profesie nu au studii de specialitate.
,,E important să ai un dezvoltat simţ artistic, să cunoşti noţiuni de desen tehnic şi de geometrie descriptivă, cu alte cuvinte să vezi în spaţiu", a menţionat aceasta.
Un proiect de design interior include de la coloristica pereţilor până la mobilier, pardoseală, accesorii şi finisaje. Profesiunea este una foarte căutată pe piaţă, deoarece tot mai multe persoane apelează la specialişti pentru individualizarea spaţiului locuit.
Munca de detaliu, esenţială
Denis Predescu este student în anul patru la Facultatea de Arhit