Dezvoltatorii de proiecte rezidenţiale promit zeci de metri pătraţi cu verdeaţă printre betoane şi scumpesc apartamentele cu vedere la grădină. „Grădina este importantă şi pentru vânzarea locuinţelor de la parter. Acestea au, în general, mai puţin succes la public, dar faptul că beneficiază de o deschidere la spaţiu verde le oferă un atu“, e de părere Ruxandra Cleciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare.
1 /.
Dezvoltatorii blocurilor din Capitală şi din jurul acesteia îşi ademenesc clienţii cu promisiuni de mii de metri pătraţi de spaţiu verde. Din dorinţa de a atrage cât mai mulţi cumpărători, aceştia şi-au decorat pliantele cu numeroşi pomi, fâşii întregi de gazon şi plante exotice, care ar urma să crească printre betoane, la umbra clădirilor înalte.
Specialiştii imobiliari spun că spaţiile verzi sunt o atracţie în special pentru clienţii interesaţi de locuinţele din clasa medie-plus şi de lux. Dezvoltatorii profită de asta, astfel că un apartament cu vedere la grădină poate fi cu până la 10-15% mai scump decât unul fără o astfel de privelişte.
Ruxandra Cleciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare:"Grădina este importantă şi pentru vânzarea locuinţelor situate la parter. Acestea au, în general, mai puţin succes la public, dar faptul că beneficiază de o deschidere la spaţiu verde le oferă un atu."
În cazul proiectelor adresate clasei medii, spaţiul verde nu este, însă, un criteriu foarte important. „Esenţial este preţul. Dintre două proiecte similare, clientul îl va alege pe cel mai înverzit doar dacă nu ar trebui să dea bani mulţi în plus“, susţine Călin Clinciu, director de dezvoltare la Euroest.
Bambuşi şi Gingko-biloba de Bucureşti
Unul dintre cartierele cu pretenţii verzi promite să fie Emerald Residence, construit în apropierea Lacului Tei. Po