In anii 1960, Lawrence Roberts a inventat reteaua de computere bazata pe pachete de date, care a dus direct la dezvoltarea ARPANet si a internetului. Acum, Roberts incearca sa rezolve una dintre cele mai mari probleme de pe internet: supraincarcarea de retea cauzata de transferul de fisiere in sistem peer-to-peer.
El a descoperit o problema: 5% dintre utilizatorii de internet efectueaza transferuri P2P, ocupand aproximativ 80% din capacitate, ceea ce limiteaza in mod dramatic latimea de banda. Compania detinuta de Roberts, Anagran, poate detecta care dintre fluxuri reprezinta trafic de tip P2P si reduce latimea de banda disponibila atunci cand alti utilizatori au nevoie de ea. Roberts sustine ca tehnologia Anagran functioneaza chiar si cand transferul P2P este criptat. „Nu pretind ca inteleg exact cum functioneaza acest lucru, dar are ceva de-a face cu pastrarea informatiilor despre fluxul de date dintre toate computerele conectate printr-un furnizor de servicii in aplicatia Anagram, si apoi plaseaza traficul P2P la un alt nivel, dupa necesitati”.
Integral pe ChipOnline In anii 1960, Lawrence Roberts a inventat reteaua de computere bazata pe pachete de date, care a dus direct la dezvoltarea ARPANet si a internetului. Acum, Roberts incearca sa rezolve una dintre cele mai mari probleme de pe internet: supraincarcarea de retea cauzata de transferul de fisiere in sistem peer-to-peer.
El a descoperit o problema: 5% dintre utilizatorii de internet efectueaza transferuri P2P, ocupand aproximativ 80% din capacitate, ceea ce limiteaza in mod dramatic latimea de banda. Compania detinuta de Roberts, Anagran, poate detecta care dintre fluxuri reprezinta trafic de tip P2P si reduce latimea de banda disponibila atunci cand alti utilizatori au nevoie de ea. Roberts sustine ca tehnologia Anagran functioneaza chiar si cand transferul P2P este criptat.