Averea sa a fost recent estimata la 14 miliarde de dolari, ceea ce il plaseaza pe locul 46 in lista celor mai bogati oameni din lume. Carl Icahn crede cu tarie in afirmatia "Daca vrei un prieten, ia-ti un caine!". In definitiv, el este cel pentru care americanii au inventat sintagma "corporate rider".
Icahn a crescut in Queens, New York. Este faimos pentru felul in care "navaleste" in corporatii, dupa preluarea ostila a companiei aeriene TWA (Trans World Airlines) din 1985.
A facut studiile la Princeton University si New York University, School of Medicine (la care a renuntat chiar inainte de absolvire). La fel ca multi altii in anii '80, si Carl Icahn a facut avere in mare parte datorita vechilor relatii cu bancherul Michael Milken, "pionierul" american al plasamentelor cu risc si randament ridicate. Dupa dezvoltarea pietei financiare din anii '90, Icahn a preferat sa dispara o perioada din atentia publicului.
Afacerile sale au continuat sa existe, dar la un nivel foarte discret. Sunt cunoscute incercarile sale de a influenta politica Time Warner, unde detine mai multe actiuni. Conflictul pe care l-a avut cu Richard Parsons, CEO Time Warner, a fost foarte mediatizat. Icahn a facut presiuni ca sa creasca valoarea actiunilor, iar in 2006 a propus divizarea companiei Time Warner in patru companii mai mici. In august acelasi an a cumparat actiuni si la Take Two Interactive (jocuri video).
Mogulul a fost des comparat cu Warren Buffett. "Au obiceiul de a prelua tot felul de companii, cu sau fara vointa acestora, si, mai ales, ajung mai mereu pe primele pagini ale ziarelor", scrie USA Today. Icahn insa, spre deosebire de Buffett, "se misca mult mai repede, asa ca este foarte greu sa-i anticipezi urmatoarea tranzactie", completeaza publicatia.
Divortat, cu doi copii, magnatul a avut, pana de curand, o singura pasiune (in afara de miliardele de