Imaginati-va o combinatie intre lumea virtuala din Matrix, dispozitivele de realitate augmentata din Minority Report si mobilitatea unui Jumper. Nu veti avea decat o foarte mica idee despre modul in care ne vom folosi de computerele din 2009 si 2010 si despre descoperirile pe care le vom realiza prin intermediul lor.
La mijlocul lui iunie am avut prilejul de a ma afla in inima Silicon Valley, la cel mai mare muzeu de istorie a computerelor din lume, Computer History Museum, unde a avut loc Research@Intel Day, o expozitie urmata de o serie de conferinte, in care cercetatorii celei mai mari companii producatoare de procesoare din lume si-au expus ultimele prototipuri. Acest eveniment anual este deosebit de important pentru intreaga industrie de hardware si software, intrucat Intel echipeaza cu procesoare, placi de baza, surse si alte componente cele mai multe PC-uri si, mai noi, Mac-uri din lume, iar directia in care se misca compania provoaca automat valuri si trenduri pentru toti ceilalti jucatori din IT&C. Cu ocazia evenimentului, Intel a prezentat 75 de proiecte, prototipuri si concepte futuriste aflate in derulare in laboratoarele sale, in computing vizual, mobilitate wireless, mediu si sanatate. O parte a acestor prototipuri ne va echipa computerele incepand cu sfarsitul acestui an si inceputul anului urmator, cele mai multe sunt asteptate, insa, peste 2-3 ani.
Pentru mine, cel mai important moment a fost intalnirea cu urmasul lui Intel Quad Core 2, considerat cel mai performant procesor aflat pe piata in prezent. Acest urmas are numele de Intel Tera-Scale sau Multi Core si este o platforma revolutionara pe care, in functie de necesitati, se pot instala intre 10 si 100 de procesoare. Am vazut la lucru un prototip Multi Core cu 16 procesoare si am ramas, la propriu, cu gura cascata. Un computer cu multe creiere face trecerea catre activitati de c