* Muzicienii s-au arătat interesaţi de bucătăria tradiţională românească
Artiştii care vor concerta la B’ESTFEST la începutul lunii iulie sunt diferiţi nu doar în materie de stil muzical, ci şi la capitolul preferinţe gastronomice. Nelly Furtado, de pildă, nu vrea să vadă în meniu carne de porc, în schimb a cerut pentru cina ei şi a staff-ului diverse feluri de mâncare din pui, curcan şi peşte. De asemenea, Nelly a solicitat ca înainte de concert să aibă pregătite în cabină alune, lapte, miere şi suc de mure.
Alanis Morissette doreşte sandwich-uri cu piept de pui, garnitură asortată, maioneză de casă, fistic şi iaurt de căpşune, iar Kaiser Chiefs vor mic dejun englezesc, multe banane şi produse vegetariene pentru membrii staff-ului.
Manu Chao şi-a exprimat dorinţa de a încerca preparatele tradiţionale ale locului şi ţuica românească de pere. De asemenea, artistul a solicitat multe fructe, atât proaspete, cât şi confiate, peşte afumat, usturoi, ghimbir şi prăjituri. Membrii Cypress Hill nu sunt deloc pretenţioşi: pe lista de solicitări a trupei se află bere, vodcă, sucuri şi băuturi energizante, platouri de chipsuri, brânzeturi şi fripturi.
Nici membrii Manic Street Preachers nu au pretenţii năucitoare, solicitând doar un meniu variat: vită, peşte, pui, preparate vegetariene. Trupa Apollo 440 a solicitat două meniuri speciale - unul care să nu conţină carne roşie, brânză sau salată, celălalt fără carne alba. UNKLE a cerut un platou cu legume gătite, multe sucuri şi chipsuri, dar si un toaster în backstage, pentru a-şi face singuri pâinea prăjită.
Echipa responsabilă cu cateringul artiştilor va trebui să fie foarte atentă şi la alte detalii, nu doar la cele legate de preferinţele culinare. În staff-ul artiştilor există persoane cu diverse probleme ieşite din comun: alergii la făină şi miere, zahăr, lactointoleranţă