Toate oraşele din România sunt în criză de terenuri pentru spaţiile verzi Primarul Sorin Oprescu crede că în Herăstrău ar trebui reînviată tradiţia vânzătorilor de îngheţată.
Toate oraşele din România sunt în criză de terenuri pentru spaţiile verzi
Primarul Sorin Oprescu crede că în Herăstrău ar trebui reînviată tradiţia vânzătorilor de îngheţată. În Cişmigiu şi Tineretului sunt necesare reţele wireless.
Edilul-şef al Capitalei a avut o discuţie amplă cu Virgil Cârstea, directorul general al Administraţiei Lacuri, Parcuri, Agrement, şi s-a arătat interesat de modul în care au fost aprobate construcţiile ridicate în parcurile bucureştene.
Noul primar general al Capitalei s-a arătat interesat şi de o "scurtă analiză a spaţiilor verzi" şi a apreciat că au fost fost înregistrate anumite îmbunătăţiri în domeniu, realizate de predecesorii săi.
Criza spaţiilor verzi
Problema spaţiilor verzi este însă publică, încă de când a fost semnalată de ministrul mediului, Attila Korodi. La un an de când a intrat în vigoare legea care obligă edilii să ia măsuri pentru extinderea zonei verzi din localităţi, primăriile bucureştene din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 încă nu transmiseseră planuri pentru amenajarea de parcuri şi grădini, s-a plâns Korodi.
În ţară, precizează ministrul, 87 de primării, adică un sfert din totalul acestora, sunt în întârziere la acest capitol. Toţi restanţierii riscă amenzi, între 30.000 şi 60.000 RON, a avertizat ministrul mediului, Attila Korodi.
Standardul european, greu de atins
Conform standardelor europene, până în anul 2013,
fiecărui orăşean trebuie să-i revină 26 mp de spaţiu verde, normă de care depinde sănătatea oamenilor. În România, acest spaţiu este, deocamdată, de 9 mp.
Bucureştenii stau ceva mai bine, cu o medie de 11 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor. Repartizarea pe sectoa