În vremuri apuse, de la Piteşti pornea către ţară o idee utopică: primul secretar decretase Argeşul drept "judeţul onoarei, cinstei şi echităţii socialiste". Pentru acest slogan propagandistic, autorul a fost recompensat cu postul de preşedinte al Televiziunii, instituţie care trebuia să contribuie din plin la formarea "omului nou".
În vremuri apuse, de la Piteşti pornea către ţară o idee utopică: primul secretar decretase Argeşul drept "judeţul onoarei, cinstei şi echităţii socialiste". Pentru acest slogan propagandistic, autorul a fost recompensat cu postul de preşedinte al Televiziunii, instituţie care trebuia să contribuie din plin la formarea "omului nou". Conceptul ajunsese un prilej de bancuri, dar argeşenii cu mîna mai lungă erau pedepsiţi mai aspru sau trimişi să dea cu jula prin vecini, pentru a nu strica statistic firma judeţului. Istoria s-a răzbunat crunt atunci cînd tocmai "oamenii cei noi" din generaţia lui Ceauşescu au alcătuit plutonul de execuţie de la Tîrgovişte – erau soldaţi de la Boteni – judeţul Argeş. Rafala paraşutiştilor a omorît şi sintagma de judeţ al onoarei şi cinstei, dar oamenii locului simt nevoia să şteargă aceste urme ale trecutului.
Cel mai bun exemplu de organizare a campaniei binefăcătoare de îngropare a trecutului jenant ni l-au dat poliţiştii de la Permise şi Înmatriculări Auto Argeş. Cu şeful în frunte, toţi se mişcau ca unul. Vindeau carnete fără examen şi dădeau, împreună cu cei de la evidenţa populaţiei, actele necesare infractorilor. Treaba mergea uns, şi în sus, ca pe roate. Mereu m-am întrebat dacă poliţiştii nu aveau vreo convenţie cu fabricanţii de la Dacia să coordoneze cifrele de livrat carnete cu tactul benzii de montaj de la Colibaşi.
Acum, filmul s-a rupt. Banda de poliţişti infractori, îmbogăţiţi din fraudarea examenului pentru statutul de şoferică, este pusă pe tuşă.